Surfshark Review

Surfshark is een perfecte VPN-aanbieder met meer dan 500 servers in wel 50 verschillende landen. De applicatie is zeer eenvoudig te gebruiken voor zowel mobiel, tablet als desktop. Echter worden geen logs bijgehouden en beschikken ze over vrij snelle VPN-verbindingen. Daarnaast zal je internet verkeer versleuteld worden en kan je dus anoniem surfen.

Bovendien worden kwaadaardige websites tegen gehouden met de bedoeling jou te beschermen tegen het verborgen kwaad op internet. Ook heb je tevens de mogelijkheid om vervelende banners en reclames in de browser uit te schakelen.

Echter ontgrendel je hiermee ook Netflix, je kunt dus films en series vooruitkijken met Netflix. Voor Nederlanders die zich in het buitenland bevinden is het tevens mogelijk om Nederlandse TV te streamen, bijvoorbeeld uitzending gemist. Maar ook is het mogelijk om anoniem te downloaden van Torrents en Usenet, kortom een perfecte VPN-aanbieder!

Veiligheid, hoe veilig is Surfshark?

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste bij het kiezen van een VPN. Zo wil je natuurlijk weten of log bestanden worden bijgehouden. Welke protocollen worden gebruikt en of je internet verkeer veilig versleuteld is tijdens het surfen of downloaden. De beveiliging lijkt prima in orde, ook worden geen log bestanden bij gehouden. Zit Surfshark op de Britse Maagdeneilanden, wat tevens gezien word als een zeer veilige locatie voor een VPN-provider.

Logbeleid, houd Surfshark logbestanden bij?

Surfshark houd zeer zeker geen logs bij, daarnaast zit Surfshark op de Britse Maagdeneilanden. Een land waar privacy gewaarborgd wordt, tevens heeft dit land verders geen afspraken met andere landen conform gegevens uit wisselen.

Protocollen, welke protocollen gebruikt Surfshark?

Surfshark maakt op dit moment gebruik van twee protocollen, dit zijn dan ook wel de veiligste protocollen op het moment. Het betreft te gaan om OpenVPN en IKEv2

Snelheid, hoe snel is Surfshark?

Snelheid is prioriteit bij Surfshark, daarom hebben we meerdere testen gedaan om te kijken of dit ook daadwerkelijk het geval is. Je wilt natuurlijk optimaal gebruik blijven maken van je snelle internet verbinding maar dan beveiligd met Surfshark. Snel internet is van groot belang bij het streamen van films en series van bijvoorbeeld Netflix, Videoland en Uitzending gemist.

Echter is het ook van groot belang dat je internet snel is bij het downloaden van bijvoorbeeld torrents en usenet bestanden, je wilt natuurlijk geen pottenkijkers die kunnen zien wat je download en van welke locatie en IP adres.

Streamen, is Surfshark snel genoeg om te streamen?

We stonden erg versteld toen we Surfshark met Netflix gingen testen, Netflix werkt uitstekend met Surfshark aan. We hebben dit vooral getest met VPN verbindingen via Amerika, dit natuurlijk om films en series vooruit te kunnen kijken met Netflix. Want zoals je weet kijkt Amerika vaak genoeg eerder naar de nieuwste films dan welk land in Europa dan ook, dit is tevens ook zo met nieuwe series of nieuwe seizoenen. Amerika krijgt dit als eerste te zien een maanden later pas bijvoorbeeld Nederland.

Het mooie van Surfshark, je kunt hiermee gewoon de Amerikaanse Netflix kijken. De VPN verbindingen bij Surfshark zijn goed genoeg om één of meerdere streams tegelijkertijd af te spelen. Tevens werkt dit ook bij landen zoals Japan, India of één van onze buurtlanden. Vaak hebben andere landen eigen film collecties die wij Nederlanders normaal gesproken niet kunnen zien maar met Surfshark dus wel.

Downloaden, kan ik snel downloaden met Surfshark?

Als je anoniem wilt downloaden van torrents of usenet is dat zeker mogelijk, echter merk je wel wat verschil qua snelheid. Het downloaden gaat in de meeste gevallen iets trager dan je bent gewend, omdat dit per land verschillend kan zijn raden we aan om Nederlandse of gewoonweg een buurtland te selecteren. Vaak zijn landen om ons heen snel genoeg met downloaden, dit is tevens het zelfde als bij de meeste VPN-providers.

Surfen, snelheid bij het surfen met Surfshark

Tijdens het surfen op internet merkte we gewoonweg geen verschil, alles laad uitstekend en snel. Ook konden we websites bezoeken die normaal niet toegankelijk waren of zelfs geblokkeerd, bijvoorbeeld door Nederlandse internet providers zoals Ziggo en KPN. Social media websites bezoeken of youtube video’s bekijken ging zonder problemen of vertraging.

Extra beveiligd met Surfshark

Surfshark heeft buiten hun veilige VPN verbindingen nog extra veiligheid tijdens het surfen. Zo kan je namelijk kiezen om ook gebruik te maken van Kill Switch en CleanWeb. Echter moet je dit wel zelf inschakelen, onder aan de pagina meer informatie hoe je dit kunt inschakelen.

Wat is Kill Switch?

Kill Switch zorgt ervoor dat je internettoegang uitschakelt uit veiligheid. Dit gebeurt alleen als de VPN verbinding door wat voor reden dan ook word verbroken. Hierdoor kan het niet gebeuren dat gegevens onversleuteld verstuurd worden, zeer handig en zeker een aanrader om in te schakelen.

Kosten, wat kost Surfshark?

Surfshark is zeer aantrekkelijke geprijsd. Zo kan je de hele maand “zoveel je maar wilt” gebruik maken al vanaf €1.75 per maand. Net als bij vele andere VPN-diensten krijg je flinke kortingen als je de VPN-dienst voor een wat langere tijd gaat gebruiken. Tevens heeft elk abonnement van Surfshark een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Welke betaalmogelijkheden heeft Surfshark?

Surfshark heeft meerdere betaal mogelijkheden, hieronder zie je welke aanwezig zijn.

  • iDeal

  • PayPal

  • Creditcard

  • Bitcoins

  • Sofort

Hoe werkt Surfshark?

Surfshark is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. Je ziet enkel de nodige opties die van belang zijn voor de gewone VPN-gebruiker. Tevens kan je gemakkelijk switchen tussen VPN verbindingen, dit gaat echter vrij snel

Netflix kijken met Surfshark

Netflix kijken is uiteraard mogelijk, wil je graag de Amerikaanse Netflix kijken dan log je eerst in bij Netflix. Start daarna Surfshark en maak een verbinding met een Amerikaanse VPN. Dit doe tevens door op “Alle locations” te klikken en vervolgens op “United States”, bijvoorbeeld “New York”. Daarna ververs je de pagina van Netflix en zie je dat je veel meer nieuwe series en films tot je beschikking heb. In sommige gevallen wil het wel eens voorkomen dat Netflix een melding geeft, in dat geval kies je een andere Amerikaanse VPN verbinding uit de lijst.

Nederlandse TV kijken in het buitenland

Als je in het buitenland bent en je wilt graag Nederlandse TV kijken, bijvoorbeeld uitzending gemist. Kies dan voor een Nederlandse VPN verbinding, ga naar “All locations” en selecteer “Netherlands”. Zodra de verbinding gemaakt is kan je Nederlandse televisie te kijken vanuit het buitenland.

Bezoek Surfshark

Geef nu je beoordeling voor Surfshark

Wat voor beoordeling zou je deze VPN Dienst geven?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde score / 5. Aantal beoordelingen

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig was voor je!

Laten we dit bericht verbeteren!

2019-02-14T21:21:10+00:00